Voor de mini-quiches zijn muffinvormen onontbeerlijk, maar de recepten kunnen natuurlijk ook (ongewijzigd) in een grote vorm gemaakt worden. In elk recept op deze pagina's wordt steeds bladerdeeg gebruikt (het lekkerst is dan roomboter bladerdeeg), maar dat kan vervangen wordt door deeg voor hartige taarten.

De taartjes kunnen (na het bakken) in de diepvries. Rechtstreeks uit de diepvries in de oven en bakken op 150C, 15 minuten.

(Deze mini hartige taartjes zijn al sinds 1984 een hit op mijn feestjes en de aanzet voor het maken van deze site in 2003.)

Recepten voor hartige taarten en quiches

Mini-quiches

Mini-quiches

Mini-quiches

Mini-quiches

Bacon/ui

Brie/bieslook

Brie/peer

Feta/tomaat/ui

Garnaal/brie recept recepten voor mini-quiches met garnalen en brie

Gehakt

Gehakt/champignon

Gerookte zalm

Geroosterde paprika

Ham/ananas

Kip

Kip/kerrie/ananas

Lorraine

Mas/paprika

Olijf/ham

Shoarma/paprika

Tomaat/kip

Zontomaat/geitenkaas