Recept Mini-quiche gehakt

(24 stuks)


Ingrediënten:

6 plakjes bladerdeeg

1 sjalotje

200 gr rundergehakt

2 tomaten

1 teentje knoflook

125 gr crème fraiche

1 ei

2 el melk

peper en zout

extra: oven

2 12 gat's muffinvormen recept 12-gat muffinvorm

boter en bloem

 

 

 

/ Mini quiche gehakt recept

 

 

Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Fruit het gesnipperde sjalotje en de geperste knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Eventueel wat peper en zout toevoegen. Snij elke tomaat in 12 dunne plakjes.

Klop de crème fraiche, ei, melk, peper en zout goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Verdeel het gehaktmengsel over de vormpjes.

Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met 1-2 tl crème fraiche mengsel en leg bovenop elk vormpje een plakje tomaat.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200°C (heteluchtoven 180°C).