Recept Kippasteitjes

(4 stuks)


Ingrediënten:

4 plakjes bladerdeeg

1 kipfilet

1 sjalotje

1 el cajunkruiden

1 potje crème fraiche

1 ei

snufje zout

1/2 tl knoflookpoeder

1/2 tl peterselie

extra:

4 quichevormpjes

oven

 

 

 

/ Kippasteitje recept - Kipgerechten, quiches, voorgerecht

 

 

Bereiding:

Bak de (ietsje gezouten) kipfilet en de gesnipperde ui in een koekenpan totdat de kipfilet gaar is. Af laten koelen en de kipfilet malen of heel fijn snijden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Vet de quichevormpjes in met wat boter en bestuif ze met een beetje bloem.

Leg de bladerdeegplakjes in de quichevormpjes en snij ze bij.

Meng de kipfilet, de uitjes en de cajunkruiden en vul de vormpjes hiermee.

Klop het ei los en vermeng deze met de crème fraiche, knoflookpoeder, peterselie en wat zout.

Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met het crème fraiche mengsel.

Bak de quiches gedurende 25 minuten in de oven op 200°C (hetelucht 180°C).