Recept Mini-quiche gehakt,champignon

(24 stuks)


Ingrediënten:

6 plakjes bladerdeeg

200 gr gehakt

100 gr champignons

2 sjalotjes

2 tl cajunkruiden

125 gr crème fraiche

1 ei

2 el melk

snufje zout

1/2 tl knoflookpoeder

1/2 tl peterselie

extra: oven

2 12 gat's muffinvormen recept 12-gat muffinvorm

 

 

 

/ Mini quiche gehakt en champignons recept

 

 

Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Snipper de sjalotjes en de champignons. Bak het gehakt, gemengd met de cajunkruiden, rul in een koekenpan. Voeg de sjalotjes en champignonstukjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes stoven.

Meng de crème fraiche met het ei, melk, knoflookpoeder, zout en peterselie.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Verdeel het gehaktmengsel over de vormpjes.

Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met 1-2 tl crème fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200 °C (heteluchtoven 180 °C).