Recept Chinese Bouillonfondue


Ingrediënten:

2 l water

5 kruidenbouillonblokjes

1 ui

2 teentjes knoflook

 

biefstuk, kalfshaas, fricandeau, varkenslever, varkenshaasje, kipfilet, kalkoenfilets, Gehakt

peultjes, paprikareepjes, champignons, uiringen, shii-takes, wortel

 

 

/ Chinese bouillonfondue recept - Fondue en gourmetten

 

 

Bereiding:

Chinees fondue is een fondue waarbij geen vet of olie maar een sterke bouillon gebruikt wordt en waarin lichte vleessoorten gaar gemaakt worden. Reken op 200-250 gr vlees per persoon. Schik het vlees soort bij soort (kip apart) op een mooie schaal (of meerdere bij 5+ personen).

De bouillon: 2 l water aan de kook brengen met de kruidenbouillonblokjes. In ringen gesneden ui en de geperste knoflooktenen toevoegen en 30 minuten laten sudderen. Vlees en groenten in een netje in de bouillon laten zakken.

Het vlees: lichte vleessoorten die in reepjes (niet in blokjes) gesneden worden. Het vlees wordt wit van kleur en is dan gaar.

Groenten: De hiernaast genoemde in reepjes.

Erbij: stokbrood en sla, radijsjes, paprikareepjes, tomaten, salades, uitjes

Sausjes: bijvoorbeeld knoflooksaus, cocktailsaus, tzatziki, kruidenboters.

 

Voor bouillonfondue wordt vaak een "Chinese hotpot" gekocht. Het wil echter ook prima in een lage (soep)pan op een warmhoud-pit.
De netjes zijn los te koop.
De bouillon kun je de volgende dag gebruiken als basis voor een heerlijke soep (waar alle restanten desnoods in gaan).