|
||
|
||
Recept Satésaus (Pindasaus)Ingrediënten:1 pot pindakaas(zo goedkoop mogelijk)1 el knoflookpoeder3 el ketjap1 el sambal1 pindakaaspot met melk
© Janneke's Receptenpagina / Satésaus (pindasaus) recept - recept saus en kruidenboter, gourmetten, barbecue en fondue
Bereiding:LET OP: deze saus moet op een heel zacht vuurtje worden gemaakt want brand snel aan (of goed blijven roeren). Niet laten koken.
Schep de pindakaas in een pan, voeg 3/4 pindakaaspot met melk en de overige ingrediënten toe. Verwarm dit langzaam (regelmatig roeren) totdat de saus begint te binden.Voeg melk toe totdat een gladde saus ontstaat .Door extra ketjap, knoflookpoeder en sambal zo pittig te maken als je wilt.Deze saus is het lekkerst als hij al even staat, dus perfect om de dag van tevoren te maken. Lekker bij bijvoorbeeld: kipsaté, satégehakt en varkenshaassaté.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Sauzen en kruidenboter, Barbecue, Gourmetten, Oriëntaals, Vlees, Gehakt, Kip
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|