Steengrillen, bakplaat en tafelgrill

/ Steengrillen

IngrediŽnten:

kalfshaas, biefstuk, fricandeau, varkenslever, varkenshaasje, kipfilet, kalkoenfilets, grote garnalen, zalm, tong, Gehakt

dit kan ook erbij:

champignons, stukjes paprika, stukjes ui, bosui, shii-takes, ananas, banaan etc

extra:

steengrill, bakplaat of (teppan yaki) tafelgrill

Bereiding:

Het voordeel van steengrill, tafelgrill en bakplaat is dat er geen vet aan het bakken te pas hoeft te komen.

Reken per persoon op 200-250 gram vlees.

- Kijk ook bij de gourmetrecepten voor vlees-ideetjes en bijgerechtjes: alle niet-gepaneerde recepten kunnen op de steengrill, bakplaat en de tafelgrill.

- Naar keuze de links genoemde ingrediŽnten dun (laten) snijden (Ī 0,5 cm) en in stukjes van ongeveer 3x4 cm. Schik het vlees op een mooie schaal (of meerdere schalen bij 5+ personen). Kip apart op een schaaltje. Kruiden en zout op tafel zetten.

Erbij: stokbrood, paprikareepjes, tomaten, Salades, uitjes, ananas, banaan, etc.

Sausjes: bijvoorbeeld knoflooksaus, cocktailsaus, tzatziki, kruidenboters.

Klik hier voor alle andere recepten: Gourmet en fondue, Sauzen, Kruidenboters, Salades, Gourmet/fondue-tips, het receptenboekje voor gourmet Receptenboekje voor op tafel