|
|
|
|
||
Recept Tempura garnalenIngrediënten:200 gram grote garnalen
115 gr Tempuramix
extra:olie om te frituren
© Janneke's Receptenpagina / Tempura garnalen recept - Oriëntaalse gerechten, borrelhapjes
Bereiding:De grote truc van tempura is het grote temperatuurverschil tussen de olie en de tempura. Zorg dus dat alle ingrediënten ijskoud zijn (eventueel even in de vriezer bewaren).Verhit de olie. Vermeng de bloem en bakpoeder (ik heb altijd een pot staan met tempurameel). Voeg net voordat je gaat bakken het losgeklopte eiwit en zoveel ijskoud water toe totdat een yoghurtdik mengsel ontstaat (er mogen klontjes blijven zitten).Haal de garnalen door het mengsel en frituur ze aan beide zijden goudgeel (door het temperatuurverschil zet het deeglaagje uit).Bewaar tussen de bakbuurten door het beslag in de koelkast.Serveer warm met bijvoorbeeld bieslooksaus of pangsitsaus.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Oriëntaals, Warme Borrelhapjes, Vis, Frituren, Basisrecepten
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|