Recept Bieslooksaus


Ingrediënten:

1 liter yoghurt

2 sjalotjes

1 augurk

flink bos bieslooksprieten

2-4 teentjes knoflook

2 el augurkennat

 

 

 

/ Bieslooksaus recept - recept sauzen en kruidenboter

 

 

Voorbereiding:

Leg een stuk keukenrol of een theedoek in een grote zeef en giet daar de yoghurt in. Zet deze op een schaal en laat minimaal 8 uur (in de koelkast) uitlekken. Gooi het lekvocht weg en doe de dikke yoghurt in een schaal.

Bereiding:

Hak de augurk en sjalotjes superfijn en roer door het yoghurtmengsel.

Knip de bieslook boven het yoghurtmengsel fijn en pers tot slot de knoflooktenen er boven uit en voeg het augurkennat toe. Roer alles goed door elkaar.

Lekker bij biefstukspiesjes en Italiaanse gehaktballetjes.