Recept Vleesfondue in deeg
o.a ham,
stevige vis, garnalen, lunchworst, gare gehaktballetjes, gekookte
lever, borrelworstjes, knakworstjes
Bakdeegje:
150 gr bloem
2 dl bier
peper en zout
1 tl paprikapoeder
1 el knoflookpoeder
1 el olie
1 ei
© Janneke's Receptenpagina / Fondue - Vleesfondue in deeg recept - Fondue en gourmetrecepten
Bereiding:
Dit lijkt op een vleesfondue, maar deze fondue is met blokjes gaar vlees.
Alles, dus ook de groenten, worden eerst in een bakdeegje gedoopt en dan
bruin gebakken in olie of vet. Reken op 200-250 gr vlees per persoon.
Schik vlees en groente op een mooie schaal (of meerdere schalen bij 5+ personen).
Vlees en vis: gekookte ham, lunchworst, gare
gehaktballetjes, gekookte varkenslever, garnalen, borrelworstjes, knakworstjes,
stevige vis etc. (grote stukken in blokjes van 1,5x1,5 cm snijden).
Groenten/fruit: blokjes ananas, appelstukjes, paprikavierkantjes, verse
champignons, dikke schijven banaan, uienringen, blokjes perzik, enz
Bakdeegje: Beslag maken van bloem, bakpoeder, bier, zout, peper, paprikapoeder,
knoflookpoeder, olie en het ei. (Gebruik ook eens zelfgemaakt tempurabeslag.)
|