Recept Vleesfondue in deeg


Ingrediënten:

o.a ham, stevige vis, garnalen, lunchworst, gare gehaktballetjes, gekookte lever, borrelworstjes, knakworstjes

Bakdeegje:

150 gr bloem

1 tl bakpoeder

2 dl bier

peper en zout

1 tl paprikapoeder

1 el knoflookpoeder

1 el olie

1 ei

 

 

 

/ Fondue - Vleesfondue in deeg recept - Fondue en gourmetrecepten

 

 

Bereiding:

Dit lijkt op een vleesfondue, maar deze fondue is met blokjes gaar vlees. Alles, dus ook de groenten, worden eerst in een bakdeegje gedoopt en dan bruin gebakken in olie of vet. Reken op 200-250 gr vlees per persoon.

Schik vlees en groente op een mooie schaal (of meerdere schalen bij 5+ personen).

Vlees en vis: gekookte ham, lunchworst, gare gehaktballetjes, gekookte varkenslever, garnalen, borrelworstjes, knakworstjes, stevige vis etc. (grote stukken in blokjes van 1,5x1,5 cm snijden).

Groenten/fruit: blokjes ananas, appelstukjes, paprikavierkantjes, verse champignons, dikke schijven banaan, uienringen, blokjes perzik, enz

Bakdeegje: Beslag maken van bloem, bakpoeder, bier, zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, olie en het ei. (Gebruik ook eens zelfgemaakt tempurabeslag.)

Erbij: stokbrood en sla, radijsjes, paprikareepjes, tomaat, salades, augurkjes etc.