Recepten voor Broodbakmachine


Ingrediënten:

Zoals vermeld in de broodrecepten

 

 

 

/ Broodbakmachine recepten

 

 

Algemene richtlijnen:

Je kunt de broodrecepten waarbij het rechtsboven staat aangegeven ook (met iets meer vocht) goed gebruiken in de broodbakmachine (bbm).

In dat geval melk/water niet voorverwarmen (dat doet de bbm) en geen mengsel maken van gist, maar de gist apart van het zout bovenop het meel en de andere ingrediënten doen.

- De sûkerbole niet bakken in de machinevorm, de suiker is niet goed voor de teflonlaag, kneden (tot het toevoegen van de greinsuiker) kan wel in de machine.

- Je kunt de broodbakmachine ook gebruiken voor het kneden en laten rijzen van allerlei gistmengsels (na het rijzen in de oven/frituur afbakken) bijvoorbeeld stokbrood, focaccia, ciabatta, pizza, bapao-broodjes en oliebollen.

 

(Met dank aan Geertje Buist)