|
||
|
||
Recept CiabattaIngrediėnten:1 zakje gist1 tl suiker2-2,2 dl water350 gr bloem1,5 tl zout1 el olijfolieextra:oven
© Janneke's Receptenpagina / Ciabatta recept - zelf brood bakken
Voorbereiding:Meng het gist met suiker en iets van het lauwe water en laat even werken.Zeef bloem en zout in een kom.Meng het gistmengsel goed met de rest van het lauwe water en voeg het, met de olijfolie, toe aan de gezeefde bloem. Kneed het deeg enkele minuten goed door.Vorm tot een platte rechthoek van 10 x 40 cm en laat het afgedekt 30 minuten rijzen.Snij het deeg in 2 stukken, trek het wat uit in de lengte en laat het weer 30 minuten afgedekt rijzen op de bakplaat (niet meer doorkneden). Bestuif met iets bloem en laat nog 1 uur narijzen .Bereiding:Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C).Bak de ciabatta's ongeveer 20 minuten .
Bolletjes en breekbrood :Snij, na de tweede keer rijzen, het deeg in tennisbal-grootte stukjes en rek ze uit.Voor breekbrood leg je ze 1 cm van elkaar en voor losse broodjes minimaal 10 cm. Volg verder de rijstijd en baktemperatuur in het recept.Bak bolletjes/breekbrood 12-15 minuten: ze moeten hol klinken als je er op tikt.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Brood bakken, Italiaans, Broodbakmachine
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|