Recept Oliebollen

(± 20 stuks)


Ingrediėnten:

100-125 gr krenten

100-125 gr rozijnen

3,5-4 dl melk

1 zakje droge gist

(1 tl suiker)

500 gr bloem

zout

1 ei

eventueel:

1 goudrenet

50 gr sukade

klein blikje ananas

extra:

olie, om te bakken

 

 

 

/ Oliebollen recept - recept oudjaar, nieuwjaar, kerst

 

 

Voorbereiding:

Wel de rozijnen en krenten een uur (liefst een nacht) in wat heet water (met wat rum).

3,5 dl lauwe melk vermengen met de gist en eventueel wat suiker. 10 minuten laten staan.

Zeef het zout met de bloem. Een kuiltje in het midden maken en het ei erin breken. Het gistmengsel aan de bloem toevoegen.

Er met een garde of houten lepel een beslag van roeren en enkele minuten goed doorslaan: het beslag moet in stukken van de garde vallen, eventueel iets melk toevoegen recept .

recepten voor Oliebollen bakken - rijzen

Rozijnen en krenten erbij (en de in stukjes gehakte appel en eventueel sukade: als je geen rozijnen toevoegt, dan is appel erdoor wel heel erg lekker). 1 Uur afgedekt laten rijzen op een warme plaats recept recepten voor Oliebollen bakken - deeg .

Bereiding:

De olie verhitten en met een ijsbolletjestang of 2 ingevette lepels beslag in de hete olie laten glijden. De oliebollen na 3-4 minuten keren en nog 2-3 minuten bakken. Bak afhankelijk van de grootte van de pan 5-8 oliebollen per keer, ze moeten ruimte hebben recept recept voor Oliebollen bakken .

Opdienen met poedersuiker en kaneel recept recepten voor Oliebollen .

 

Ik bak sinds 1981 oliebollen. Na het regelmatig aanpassen van het recept ben ik bij deze gebleven. Je kunt ze natuurlijk ook bakken zonder krenten en rozijnen, met alleen rozijnen of probeer eens alleen stukjes appel of ananas. Ook altijd een topper: mijn recept voor appelflappen.