|
||
|
||
Recept Oliebollen(± 20 stuks)Ingrediėnten:100-125 gr krenten100-125 gr rozijnen3,5-4 dl melk1 zakje droge gist(1 tl suiker)500 gr bloemzout1 eieventueel:1 goudrenet50 gr sukadeklein blikje ananasextra:olie, om te bakken
© Janneke's Receptenpagina / Oliebollen recept - recept oudjaar, nieuwjaar, kerst
Voorbereiding:Wel de rozijnen en krenten een uur (liefst een nacht) in wat heet water (met wat rum).3,5 dl lauwe melk vermengen met de gist en eventueel wat suiker. 10 minuten laten staan.Zeef het zout met de bloem. Een kuiltje in het midden maken en het ei erin breken. Het gistmengsel aan de bloem toevoegen.Er met een garde of houten lepel een beslag van roeren en enkele minuten goed doorslaan: het beslag moet in stukken van de garde vallen, eventueel iets melk toevoegen .Rozijnen en krenten erbij (en de in stukjes gehakte appel en eventueel sukade: als je geen rozijnen toevoegt, dan is appel erdoor wel heel erg lekker). 1 Uur afgedekt laten rijzen op een warme plaats .Bereiding:De olie verhitten en met een ijsbolletjestang of 2 ingevette lepels beslag in de hete olie laten glijden. De oliebollen na 3-4 minuten keren en nog 2-3 minuten bakken. Bak afhankelijk van de grootte van de pan 5-8 oliebollen per keer, ze moeten ruimte hebben .Opdienen met poedersuiker en kaneel .
Ik bak sinds 1981 oliebollen. Na het regelmatig aanpassen van het recept ben ik bij deze gebleven. Je kunt ze natuurlijk ook bakken zonder krenten en rozijnen, met alleen rozijnen of probeer eens alleen stukjes appel of ananas. Ook altijd een topper: mijn recept voor appelflappen.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Oudjaar, Frituren
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|