Recept Appelflappen


Ingrediėnten:

4 dl lauwe melk

1/2 zakje droge gist

(1 tl suiker)

250 gr bloem

mespuntje zout

5-8 goudrenetten

(of 4 renetten en 4 bananen)

kaneel

extra:

olie om te frituren

(appelboor)

ook lekker:

met banaan, peer of ananas

 

 

 

/ Appelflappen recept - recept oudjaar, nieuwjaar, kerst

 

 

Bereiding:

Meng de gist (en suiker) met de lauwe melk en laat 10 minuten werken.

Zeef de bloem in een kom. Meng het gistmengsel er goed erdoor. Een uur op een warme plaats (30°C) afgedekt laten rijzen en dan pas het zout erdoor mengen.

Verhit de olie tot ± 180°C. Schil de appels (kort voor het bakken, anders worden ze bruin: besprenkel eventueel met wat citroensap) en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Snij de appels in 1 cm dikke plakken zodat er een gat in het midden zit en bestrooi ze met wat kaneel recept recepten voor appelflappen - beslag . Haal de appelschijven door het beslag en bak de appelbeignets in de olie goudbruin recept recept voor appelflappen bakken . Laat ze naast elkaar op keukenpapier uitlekken. Serveer ze met poedersuiker en kaneel recept recepten voor appelflappen .

Doe eens banaan door ditzelfde beslag: dat is hier de topper en als eerste op recept recepten voor bananenbeignets .

Als je ook oliebollen bakt, bak die eerst: door appelflappen kan de olie smerig worden.

Een ander bakdeegje wat je kunt gebruiken vind je hier. Gebruik dan geen kruiden.