|
||
|
||
Recept Chocolade slagroomtaartIngrediënten:3 eieren150 gr suiker75 gr bloem75 gr maïzena,1 pakje vanillesuiker1/2 tl bakpoeder100 gr geschaafde amandelen1 pakje gelatinepoeder1/2 l slagroom,1 el poedersuiker1 flinke reep bittere chocoladehagelslagextra: oven, springvorm
© Janneke's Receptenpagina / Chocolade slagroomtaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Bereiding:Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 165°C).Scheid eiwitten en dooiers. Sla de eiwitten met vanillesuiker zeer stijf. Roer de dooiers met suiker schuimig en schep ze voorzichtig door het eiwit. Zeef bloem, maïzena en bakpoeder boven de eieren en schep het voorzichtig om. Doe er tot slot de geschaafde amandelen door.Vet een springvorm in, bekleed hem met vetvrij papier en doe het beslag erin. Bak de bodem 25-30 minuten. Op een rooster laten uitdampen en afkoelen.Sla de slagroom met poedersuiker stijf. Los de gelatine op in een beetje heet water en laat het afkoelen. Smelt de chocoladereep au-bain-marie en laat het koud worden. Klop chocolade en gelatine door de slagroom.Snij de taartbodem éénmaal horizontaal door en spuit er 2/3 van de chocoladeroom tussen. Leg de stukken weer op elkaar. Breng de rest van de room op de rand van de taart aan. Rol de zijkanten van de taart door de hagelslag. Bestrijk de bovenkant van de taart met een dikke laag chocoladeglazuur of couverture .
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|