Recepten voor glazuur
200 gr poedersuiker
2-3 el heet water of andere vloeistof
smaakstof bijv cacao voor chocoladeglazuur
of
200 gr poedersuiker
1/2 losgeklopt eiwit
(en smaakstof in poedervorm)
of
175 gr roomboter
100 gr poedersuiker
2 el smaakstof
Bereiding:
- Zeef voor de verschillende soorten taartglazuur altijd de poedersuiker.
- Voeg steeds een klein beetje vloeistof of ei toe met een
theelepeltje, het glazuur mag niet te dun worden.
- Gebruik altijd op afgekoelde taarten en gebak.
- Met vloeistof geschikt om op een taart te
strijken, met eiwit (harde glazuur) kun je ook versieringen spuiten.
- Als er smaakstof toegevoegd wordt (bijvoorbeeld cacao) dan die eerst mengen met de poedersuiker.
Glazuur met roomboter: Geschikt om versieringen te spuiten.
Roer de boter, gezeefde poedersuiker en het eigeel zo schuimig mogelijk
(mixer). Voeg dan al kloppend de smaakstof toe.
|