Recepten voor glazuur


IngrediŽnten:

200 gr poedersuiker

2-3 el heet water of andere vloeistof

smaakstof bijv cacao voor chocoladeglazuur

of

200 gr poedersuiker

1/2 losgeklopt eiwit

(en smaakstof in poedervorm)

of

175 gr roomboter

100 gr poedersuiker

1 eidooier

2 el smaakstof

/ kooktips en kookweetjes

Bereiding:

- Zeef voor de verschillende soorten taartglazuur altijd de poedersuiker.

- Voeg steeds een klein beetje vloeistof of ei toe met een theelepeltje, het glazuur mag niet te dun worden.

- Gebruik altijd op afgekoelde taarten en gebak.

- Met vloeistof geschikt om op een taart te strijken, met eiwit (harde glazuur) kun je ook versieringen spuiten.

- Als er smaakstof toegevoegd wordt (bijvoorbeeld cacao) dan die eerst mengen met de poedersuiker.

Glazuur met roomboter: Geschikt om versieringen te spuiten.

Roer de boter, gezeefde poedersuiker en het eigeel zo schuimig mogelijk (mixer). Voeg dan al kloppend de smaakstof toe.