Recept Banderillo's sauzen


 

/ Aļoli en Picada recept - recept sauzen en kruidenboter, tapas

Picadasaus

2 el olijfolie

2 el verse peterselie

1 knoflookteentje

zout en peper

 

Bereiding:

Meng de olijfolie (eerste persing), de verse gehakte bladpeterselie, het geperste knoflookteentje, zout en peper in een kannetje en giet de saus over de banderillo's.

 

 

 

 

Knoflookmayonaise (Aļoli)

1 ei

mespuntje cayennepeper

1 el witte wijnazijn

2 tenen knoflook

1/2 tl zout

175 ml olijfolie

 

Bereiding:

Breek het ei in een mixerkom, voeg de cayennepeper en de witte wijnazijn toe. Klop tot het klaart. Voeg de geperste tenen knoflook en het zout toe en mix. Terwijl de mixer draait, giet je er heel langzaam 175 ml olijfolie bij totdat de olie op is en het mengsel licht en romig is.

Giet de aļoli saus over de banderillo's.