Recept Lamskoteletjes met kokos


Ingrediënten:

12 dunne lamskoteletjes

1 geraspte ui

1 tl geperste knoflook

1 tl kurkuma

1/2 tl zout

iets zwarte peper

1 el bruine basterdsuiker

60 gr geraspte kokos

2 tl sojasaus

2 el citroensap

 

 

 

/ Lamskoteletjes met kokos recept - Vleesgerechten, lamsvlees, Kerstmis, oriëntaals

 

 

Voorbereiding:

Haal het overtollig vet en spieren uit het vlees maar laat een klein randje vet zitten. Meng de andere ingrediënten in een schaal en roer goed tot de kokos vochtig is.

Druk het mengsel dun op de koteletjes en leg ze op een schaal. Afdekken met een stukje vershoudfolie het vlees 2 uur in de koelkast laten marineren.

Bereiding:

Rooster de koteletjes onder de ovengrill of op de barbecue ongeveer 5 minuten aan beide kanten tot de kokos krokant en goudbruin is.

Serveer met bijvoorbeeld knoflooksaus.