Recept Gestoofde runderlappen
(Draadjesvlees/sudderlappen)
750 gr runderlapjes
zout en peper
75 gr boter
1 grote ui
2 kruidnagels
1 laurierblad
1 teentje knoflook
1 el azijn
(1 tomaat/tomatenpuree)
© Janneke's Receptenpagina / Gestoofde runderlappen recept - Vleesgerechten, invriezen, rundvlees
Bereiding:
Wrijf de (doorregen) runderlappen in met zout en peper.
Laat in een braadpan de boter bruin worden en bak de runderlappen aan beide zijden bruin.
Snij de ui doormidden en steek in elke helft een kruidnagel en bak de ui even
mee. Voeg langzaam 2 dl heet water toe (jus moet blijven koken), laurierblad,
azijn en het teentje knoflook (en eventueel een ontvelde tomaat of een dikke eetlepel tomatenpuree).
Leg een deksel op de pan en laat de runderlappen op zacht vuur 3 uur sudderen.
Verwijder het laurierblad.
Serveer met aardappelpuree of vries (met jus) in gedeelten in.
|