|
||
|
||
Recept Soezendeeg gezoet(basisrecept)Ingrediënten:2,5 dl water20 gr suiker100 gr boter of margarine125 gr bloem5 eieren nr. 31 pakje vanillesuiker1 tl bakpoederextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Soezendeeg (zoet) recept - Recepten voor soezen en gebak
Bereiding:Breng het water met boter en suiker aan de kook .Neem de pan van het vuur en voeg in eenmaal de gezeefde bloem toe. Roer tot het beslag als een bal van de pan loslaat en zet de pan nog 1 minuut, onder voortdurend roeren, op het vuur .Doe het deeg meteen in een diepe kom en voeg stuk voor stuk de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel opgenomen is door het deeg. Goed kloppen tot het deeg glanst. Goed af laten koelen .Als het deeg koud is de bakpoeder erdoor mengen.Maak nooit de oven open als het beslag er pas in staat. Dit kan wel 5 minuten voor het einde van de baktijd. Bij het kleinste zuchtje koude lucht slaat het beslag neer.
Recepten voor soezen met gezoet deeg:Franse soezen, Kersensoezen en Soezentaart.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|