Recept Soezendeeg gezoet

(basisrecept)


IngrediŽnten:

2,5 dl water

20 gr suiker

100 gr boter of margarine

125 gr bloem

5 eieren nr. 3

1 pakje vanillesuiker

1 tl bakpoeder

extra: oven

/ Soezendeeg (zoet) recept - Recepten voor soezen en gebak

Bereiding:

Breng het water met boter en suiker aan de kook recept recepten voor soezendeeg.

Neem de pan van het vuur en voeg in eenmaal de gezeefde bloem toe. Roer tot het beslag als een bal van de pan loslaat en zet de pan nog 1 minuut, onder voortdurend roeren, op het vuur recept recepten voor soezendeeg.

Doe het deeg meteen in een diepe kom en voeg stuk voor stuk de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel opgenomen is door het deeg. Goed kloppen tot het deeg glanst. Goed af laten koelen recept recept voor soezendeeg.

Als het deeg koud is de bakpoeder erdoor mengen.

Maak nooit de oven open als het beslag er pas in staat. Dit kan wel 5 minuten voor het einde van de baktijd. Bij het kleinste zuchtje koude lucht slaat het beslag neer.

Recepten voor soezen met gezoet deeg:

Franse soezen, Kersensoezen en Soezentaart.