Recept (Hete) Tomatenketchup
1 kg roma-tomaten
250 gr uien
1 dikke zure appel
2 tl zout
1/2 tl saliepoeder
1 tl peper
1,5 dl (dragon)azijn
250 gr suiker
extra voor hete ketchup:
5 el ketjap manis
tabasco, sambal of chilisaus
(naar smaak)
1 tl gemberpoeder
snufje chilipoeder
extra:
zeef en potjes
© Janneke's Receptenpagina / Tomatenketchup en hot ketchup recept - recept saus en kruidenboter, gourmetten, barbecue en fondue
Bereiding:
Was de tomaten, pel de uien en schil de appel. Verwijder van de appel het klokhuis en snij appel, ui en tomaten in kleine stukjes.
Doe alle stukjes in een pan, deksel erop en aan de kook brengen. Het vuur zacht zetten en een half uur laten pruttelen, af en toe omscheppen.
Druk het mengsel door een zeef terug in de pan.
Voeg zout, salie, peper, azijn en suiker toe en laat (zonder deksel) nog 20 minuten pruttelen.
Roer regelmatig en laat het geheel pruttelen tot de saus dik vloeibaar is
Schep de saus in de goed schoongemaakte potjes. Je kunt de saus ook invriezen.
Voor de hete ketchup gelijk met de andere kruiden nog de extra's toevoegen.
Voeg niet gelijk alles toe maar proef tegen het eind van de kooktijd en maak dan pas goed op smaak.
|