Recept zelf Wontonvellen maken

(Ī 40 stuks)


IngrediŽnten:

375 gr bloem

2,5 dl (250 gr) kokend water

maÔzena

Enkele recepten met wonton vellen:

Wonton soep

Wontons met gehakt

Kipbuideltjes

Dimsum

/ Wontonvellen recept - OriŽntaalse gerechten

Bereiding:

Mix de gezeefde bloem met het nog steeds kokende water.

Kneed dit (eerst met een vork, het deeg is gloeiend heet !) tot een soepel deeg.

Verdeel het deeg in ongeveer 40 stukjes (maak een lange rol van het deeg en snij er dunne plakjes af).

Rol elk stukje, met ietsje maÔzena bestoven, tussen 2 stukken bakpapier uit tot een papierdun cirkeltje van ongeveer 8 cm recept recept voor wontonvellen. Bewaar de uitgerolde velletjes onder een stukje licht vochtig keukenpapier.

(Je kunt de wontonvelletjes los invriezen.)

Recept 2:

Gebruik 2,2 dl kokend water, meng goed en voeg, zodra het deeg iets is afgekoeld, 3-4 eetlepels gekluts ei en iets zout toe.