Recept Wontonsoep


Ingrediënten:

4 gedroogde Chinese paddestoelen

250 gr varkensgehakt

125 gr rauwe garnalen

1 tl zout

1 el sojasaus

1 tl sesamolie

2 lente-uitjes

1 tl gember

2 el waterkastanjes

250 gr wontonvelletjes

1,5 l runderbouillon

4 lente-uitjes

 

 

 

/Wontonsoep recept - recept voor soep, oriëntaals

 

 

Bereiding:

Week de paddestoelen 30 minuten in warm water. Giet ze af en knijp overtollig vocht eruit. Verwijder steeltjes en hak de hoedjes fijn. Meng ze met gehakt, fijngehakte rauwe garnalen, zout, sojasaus, sesamolie, fijngehakte lente-uitjes, geraspte gember en in dunne plakjes gesneden waterkastanjes.

Schep volle tl vulling in het midden van elk wontonvel. Bevochtig de randen, vouw ze diagonaal dubbel en breng de twee punten samen. Leg de wontons op een schaal bestoven met bloem om plakken te voorkomen.

Kook de wontons 4 tot 5 minuten in kokend water. Breng de bouillon aan de kook in een andere pan. Verwijder de wontons met een schuimspaan en leg ze in een soepkom. Garneer de wontonsoep met de extra lente-uitjes en giet de warme bouillon erover.