Recept Dim sum

(30 stuks)


IngrediŽnten:

6 gedroogde Chinese paddestoelen

200 gr varkensgehakt

30 gr varkensreuzel

100 gr garnalen

2 bosuitjes

1 el bamboescheuten

3 tl maÔzena

2 tl sojasaus

1 tl fijne tafelsuiker

zout en peper

30 wontonvelletjes

chilisaus of sojasaus

extra:

stoompan

/ Dim sum recept - OriŽntaalse gerechten, gehaktrecepten, borrelhapjes

Bereiding:

Doe de paddestoelen in een vuurvaste kom, bedek ze met kokend water en laat ze 10 minuten staan. Laat ze uitlekken, verwijder de steeltjes en hak de paddestoelen fijn. Meng paddestoelen, gehakt, fijngemaakte reuzel, fijngehakte garnalen, gehakte bosuitjes en gesneden bamboescheuten in een kom. Meng in een andere kom maÔzena, sojasaus, suiker met zout en peper tot een smeuÔg geheel. Roer dit door het gehaktmengsel en zet de kom 1 uur in de koelkast.

Neem 1 wontonvel en zet de rest afgedekt onder een theedoek opzij. Schep 1 el van de vulling in het midden van het vel en bestrijk de randen met water. Vouw de randen naar het midden toe en druk ze samen. Leg de dimsum op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed de bodem van een stoompan met een rond vel bakpapier. Leg enkele dim sum op het papier met wat tussenruimte. Stoom ze boven een pan kokend water in 8 minuten gaar. Serveer met de saus.