|
|
|
|
||
Recept Dim sum(30 stuks)Ingrediënten:6 gedroogde Chinese paddestoelen200 gr varkensgehakt30 gr varkensreuzel100 gr garnalen2 bosuitjes1 el bamboescheuten3 tl maïzena2 tl sojasaus1 tl fijne tafelsuikerzout en peper30 wontonvelletjeschilisaus of sojasausextra:stoompan
© Janneke's Receptenpagina / Dim sum recept - Oriëntaalse gerechten, gehaktrecepten, borrelhapjes
Bereiding:Doe de paddestoelen in een vuurvaste kom, bedek ze met kokend water en laat ze 10 minuten staan. Laat ze uitlekken, verwijder de steeltjes en hak de paddestoelen fijn. Meng paddestoelen, gehakt, fijngemaakte reuzel, fijngehakte garnalen, gehakte bosuitjes en gesneden bamboescheuten in een kom. Meng in een andere kom maïzena, sojasaus, suiker met zout en peper tot een smeuïg geheel. Roer dit door het gehaktmengsel en zet de kom 1 uur in de koelkast.Neem 1 wontonvel en zet de rest afgedekt onder een theedoek opzij. Schep 1 el van de vulling in het midden van het vel en bestrijk de randen met water. Vouw de randen naar het midden toe en druk ze samen. Leg de dimsum op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed de bodem van een stoompan met een rond vel bakpapier. Leg enkele dim sum op het papier met wat tussenruimte. Stoom ze boven een pan kokend water in 8 minuten gaar. Serveer met de saus.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Oriëntaals, Gehakt, Hapjes,
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|