|
|
|
|
||
Recept Wontons met gehakt(50 stuks)Ingrediënten:400 gr varkensgehakt1 tl verse gember1 stengel citroengras230 gr waterkastanjes2 el bieslook1/2 tl sambal2 el pruimensaus1 tl sesamolie1 el maïzena50 wontonvelletjes
© Janneke's Receptenpagina / Wontons met gehakt recept - Oriëntaalse gerechten, gehaktrecepten
Voorbereiding:Doe gehakt, fijngehakte gember, plakjes citroengras, fijngesneden kastanjes, geknipte bieslook, sambal, pruimensaus, sesamolie en maïzena in een kom. Kneed alles goed door. Zet de kom afgedekt 1 uur in de koelkast.Bereiding:Werk met één wontonvel tegelijk en zet de rest afgedekt opzij.Schep 2 tl van de vulling op het midden van het vel en bestrijk de randen met water. Vouw de randen naar het midden en druk ze vast.Vul een (frituur)pan voor een derde met olie. Verhit de olie tot 180°C. De olie is heet genoeg als een stukje brood in 15 seconden goudbruin verkleurt.Bak de wontons in 3-4 minuten lichtbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm met pangsitsaus.(Je kunt de wontons ook een minuut of 10 stomen.)
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Oriëntaals, Gehakt, Frituren
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|