Recept Loempia's met gehakt

(8 stuks)


Ingrediënten:

1 el olie

200 gr varkensgehakt

2 kleine wortels

2 lente-uitjes

60 gr Chinese kool

60 gr taugé

1 kleine rode paprika

2 teentjes knoflook

1 tl verse gember

8 loempiavellen of diepvries recept recepten voor loempiavellen

extra:

olie om te frituren

ketjap

 

 

 

/ (Chinese) Loempia recept - Oriëntaalse gerechten, gehaktgerechten

 

 

Bereiding:

De olie in een pan met zware bodem verhitten en gehakt toevoegen. 5 Minuten op matig vuur rul bakken, tot het gehakt bruin is en bijna al het vocht is verdampt. Gehakt uit de pan halen en laten afkoelen. Fijngesneden groenten, gesnipperde knoflook en gerapte gember in een grote kom vermengen en 2 minuten roerbakken. Bij het gehakt doen en goed vermengen.

Een loempiavel diagonaal neerleggen, 4 el van het mengsel op de voorste helft van het vel leggen, onderste punt eroverheen vouwen, zijkanten dichtvouwen en deeg oprollen. Zijkanten vochtig maken en goed aandrukken.

Verhit de olie in een (frituur)pan. Leg 1-2 loempia's per keer in de hete olie en bak ze in 2-3 minuten op een matig vuur goudbruin en krokant. Met een schuimspaan uit de olie halen en laten uitlekken.

Heet serveren met ketjap of pangsitsaus.