Recept zelf Loempiavellen maken
1 kg tarwebloem
water
zout
slaolie
eventueel ei(wit)
Bereiding:
Meng tarwebloem met water en zout tot een yoghurtdik-beslag (voeg eventueel het ei toe).
Verhit wat olie in een koekenpan en giet er een dun laagje beslag in. Bak
het vel gaar maar zorg dat het wit blijft.
Het beste kunt je het vel met de handen keren (heel vlug). Laat het afkoelen en
vul het zo snel mogelijk. Sluit de naden van de loempia met wat beslag of
een geklutst ei. Een scheurtje in het vel kan hersteld worden door er met
een kwastje wat beslag overheen te strijken.
Bak de loempia's
of pangsit in olie tot
ze bruin zijn en laat ze staande uitlekken in een vergiet. Eet de
loempia's warm met zoetzure
saus of pangsitsaus.
Loempiavellen zijn ook diepgevroren te koop in pakjes van 40 stuks
.
|