|
||
|
||
Recept Toast met zalmmayonaise(32 stuks)Ingrediënten:1 paprika1 tomaat8 plak witbrood75 ml olijfolie2 teentjes knoflook2 el olijfolie1 uiMayonaise:2 eidooiers2 teentjes knoflook2 tl citroensap1,8 dl olijfolie60-100 gr gerookte zalm
© Janneke's Receptenpagina / Toast met zalmmayonaise recept - recept tapas, hapje, aperitiefhapjes
Bereiding:Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees fijn. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Meng uitgeperste knoflook en olie en bestrijk hiermee het brood aan beide kanten. Rooster het brood goudbruin in een broodrooster of in de oven. Snij het ontkorste brood diagonaal in vieren.Verhit de 2 el olie in een koekenpan en bak paprika, tomaat en gesnipperde ui hierin zacht. Neem de pan van het vuur.Klop voor de mayonaise de eierdooiers, de uitgeperste knoflook en citroensap met een mixer in een kom. Roer de olie er met 1 tl tegelijk erdoor en zorg ervoor dat de olie is opgenomen voordat je de volgende tl toevoegt (of gebruik 4 à 5 el kant en klare mayonaise). Roer snippertjes zalm door de mayonaise en laat de smaken een uurtje intrekken. Besmeer de toast met de zalmmayonaise en leg er wat paprikamengsel op.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Borrelhapje, Tapas, Sauzen, Brood
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|