|
|
|
|
||
Recept ZigeunerschnitzelIngrediënten:4 kalfs- of varkensschnitzels2 el bloemzout1/2 tl basilicum1/2 tl majoraanSaus:75 gr boter3 paprika's (verschillende kleuren)1 teentje knoflook1 glas witte wijn1/2 el aardappelmeel2 el koffiemelk
© Janneke's Receptenpagina / Zigeunerschnitzel recept / 11-01-2004
Bereiding:Maak een mengseltje van bloem, zout en kruiden en wentel er de schnitzels in. Laat de boter heet worden en bak hierin de schnitzels snel aan weerszijden bruin. Neem ze uit de pan.Doe de in brede repen gesneden paprika in dezelfde pan. Pers het knoflookteentje erboven uit. Laat het zachtjes aanfruiten. Giet er een scheutje water bij en de helft van de wijn. Leg de schnitzels terug in de pan en laat ze nog een minuut of 10 zachtjes sudderen. Doe ze op een schotel.Neem met een schuimspaan de paprika uit de pan en leg ze erbij. Roer door de achtergebleven jus nog een scheutje water als dat nodig is. Meng het aardappelmeel met de koffiemelk tot een papje en bind hiermee de jus.Roer er de overige wijn door en laat de saus weer warm worden.Saus afzonderlijk opdienen.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Vlees, Sauzen
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|