Recept Garnalencocktail


IngrediŽnten:

200 gr Noorse garnalen

kropje ijsbergsla

1 citroen

Cocktailsaus:

8 el mayonaise

1 el tomatenpuree

1 el peterselie

1 tl paprikapoeder

versgemalen peper

1-2 el whisky

(worcestersaus en citroensap)

/ Garnalencocktail recept / 17-03-2004

Bereiding:

Meng de ingrediŽnten voor de saus door elkaar.

Haal de buitenste bladeren van de ijsbergsla af en gooi ze weg.

Leg een stapeltje ijsbergslablaadjes op elkaar en snij ze met een scherp mes in flinterdunne reepjes.

Vermeng de sla met een dikke el van de saus en verdeel ze daarna over 4 glazen.

Verdeel de garnalen over de sla en schep de saus erover.

Steek op de rand van de glazen een schijfje citroen.

Eventueel garneren met wat paprikapoeder of peterselie.