Heldere taartgelei maken


Ingrediënten:

2 blaadjes gelatine

100 ml water

100 ml vruchtensap, kookvocht of vruchtendrank

 

of

 

2 blaadjes gelatine

200 ml water

50 gr suiker

 

 

 

/ kooktips en kookweetjes

 

 

Bereiding:

Taartgelei, dat transparante laagje op een vruchtengebakje bijvoorbeeld, kun je kopen in zakjes (dr. Oetker) maar ook zelf maken.

 

Week de blaadjes gelatine 5-10 minuten in koud water.

Breng het vocht aan de kook (bij het 2e recept samen met de suiker).

Zet de pan van het vuur (de gelatine mag nooit koken), knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat deze in het vocht oplossen.

De gelei voor gebruik 20-30 minuten in de koelkast zetten tot ze wat lobbig wordt.

Schep of giet de gelei over de taart. Nog minimaal 1 uur in de koelkast laten opstijven.