Recept Abrikozen tulband


Ingrediėnten:

200 gr boter of margarine

200 gr suiker

4 eieren

250 gr bloem

2 tl bakpoeder

2-3 el melk

1 blik abrikozen

rum of abrikozenglazuur:

150 gr poedersuiker

2-3 el rum of abrikozensap

poedersuiker

extra: oven, tulbandvorm

 

 

 

/ Abrikozen tulband recept - Recepten voor tulband en cake

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter met suiker en eieren schuimig. Vermeng bloem en bakpoeder en doe het door een zeef bij de schuimige boter. Klop tot een glad en luchtig beslag verkregen is. Voeg eventueel wat melk toe.

Vet een tulbandvorm in, bestrooi het met paneermeel en doe er de helft van het beslag in. Laat de abrikozen goed uitlekken, leg ze op het beslag en doe er de rest van het beslag over.

Bak de tulband 60 minuten.

Als de tulband afgekoeld is bestrijken met rumglazuur of abrikozenglazuur en bestrooien met poedersuiker.