Recept Sachertorte
185 gr bittere chocolade
185 gr boter
125 gr suiker
6 eieren
1 pakje vanillesuiker
90 gr bloem
95 gr maļzena
400 gr abrikozenmarmelade
250 ml slagroom
extra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Sachertorte recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Laat de chocolade au-bain-marie smelten en
afkoelen. Doe de boter met chocolade, suiker, eieren en vanillesuiker in een diepe kom en klop tot
het schuimig is. Vermeng bloem, maļzena en bakpoeder en zeef het boven de
kom. Schep het voorzichtig door elkaar. Vet een springvorm in en bestuif met bloem.
Doe het beslag erin en bak de taart 30-40 minuten. Haal de taart niet uit de
oven, maar laat hem afkoelen in de oven, met de deur op een kier.
Bereiding:
Snij de taart eenmaal door en smeer er marmelade op. Zet de delen
weer op elkaar en bestrijk de buitenkant ook met marmelade. Is dit een beetje
ingetrokken, dan een flinke laag chocoladeglazuur aanbrengen. Geef er geklopte
slagroom bij.
|