|
||
|
||
Recept SachertorteIngrediėnten:185 gr bittere chocolade185 gr boter125 gr suiker6 eieren1 pakje vanillesuiker90 gr bloem95 gr maļzena1,5 tl bakpoeder400 gr abrikozenmarmeladechocoladeglazuur250 ml slagroomextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Sachertorte recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Voorbereiding:Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).Laat de chocolade au-bain-marie smelten en afkoelen. Doe de boter met chocolade, suiker, eieren en vanillesuiker in een diepe kom en klop tot het schuimig is. Vermeng bloem, maļzena en bakpoeder en zeef het boven de kom. Schep het voorzichtig door elkaar. Vet een springvorm in en bestuif met bloem. Doe het beslag erin en bak de taart 30-40 minuten. Haal de taart niet uit de oven, maar laat hem afkoelen in de oven, met de deur op een kier.Bereiding:Snij de taart eenmaal door en smeer er marmelade op. Zet de delen weer op elkaar en bestrijk de buitenkant ook met marmelade. Is dit een beetje ingetrokken, dan een flinke laag chocoladeglazuur aanbrengen. Geef er geklopte slagroom bij.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|