Recept Sachertorte


Ingrediėnten:

185 gr bittere chocolade

185 gr boter

125 gr suiker

6 eieren

1 pakje vanillesuiker

90 gr bloem

95 gr maļzena

1,5 tl bakpoeder

400 gr abrikozenmarmelade

chocoladeglazuur

250 ml slagroom

extra: oven

 

 

 

/ Sachertorte recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Laat de chocolade au-bain-marie smelten en afkoelen. Doe de boter met chocolade, suiker, eieren en vanillesuiker in een diepe kom en klop tot het schuimig is. Vermeng bloem, maļzena en bakpoeder en zeef het boven de kom. Schep het voorzichtig door elkaar. Vet een springvorm in en bestuif met bloem. Doe het beslag erin en bak de taart 30-40 minuten. Haal de taart niet uit de oven, maar laat hem afkoelen in de oven, met de deur op een kier.

Bereiding:

Snij de taart eenmaal door en smeer er marmelade op. Zet de delen weer op elkaar en bestrijk de buitenkant ook met marmelade. Is dit een beetje ingetrokken, dan een flinke laag chocoladeglazuur aanbrengen. Geef er geklopte slagroom bij.