Recept Rumring
200 gr boter of margarine
200 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
3 eieren
200 gr bloem
100 gr maļzena
100 gr gehakte amandelen
3 el rum
glazuur: 200 gr poedersuiker, 3-4 el rum, gekonfijte vruchten
extra: oven en een ringvormig bakblik of cakeblik
© Janneke's Receptenpagina / Rumring recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter met suiker en vanillesuiker schuimig en voeg er stuk voor stuk de
eieren bij. Blijf goed kloppen.
Meng bloem, maļzena en bakpoeder goed door elkaar en roer het door de boter.
Voeg tot slot de gehakte amandelen en de rum toe. Vet een ringvormig bakblik (cakevorm
kan ook) in, vul de vorm en bak de rumcake 60-65 minuten.
Roer voor het glazuur de poedersuiker met de rum tot
een gladde massa en bestrijk er de koud geworden koek mee.
Versier met halve gekonfijte vruchten.
|