Recept Rumring


Ingrediėnten:

200 gr boter of margarine

200 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

3 eieren

200 gr bloem

100 gr maļzena

2 tl bakpoeder

100 gr gehakte amandelen

3 el rum

glazuur: 200 gr poedersuiker, 3-4 el rum, gekonfijte vruchten

extra: oven en een ringvormig bakblik of cakeblik

 

 

 

/ Rumring recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter met suiker en vanillesuiker schuimig en voeg er stuk voor stuk de eieren bij. Blijf goed kloppen.

Meng bloem, maļzena en bakpoeder goed door elkaar en roer het door de boter.

Voeg tot slot de gehakte amandelen en de rum toe. Vet een ringvormig bakblik (cakevorm kan ook) in, vul de vorm en bak de rumcake 60-65 minuten.

Roer voor het glazuur de poedersuiker met de rum tot een gladde massa en bestrijk er de koud geworden koek mee.

Versier met halve gekonfijte vruchten.