|
||
|
||
Recept Pepernoten/kruidnotenIngrediėnten:300 gr bloem140 gr bruine basterdsuiker1/2 tl zout1/2 zakje bakpoeder3 tl speculaaskruiden150 gr zachte boter5 el melk2 el stroopextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Pepernoten recept - Sinterklaas, recepten koekjes bakken
Voorbereiding:Zeef de bloem en meng deze goed in een kom met de suiker, zout, bakpoeder en speculaaskruiden. Voeg de boter, melk en stroop toe en kneed het mengsel goed door.Laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.Bereiding:Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C) en vet een bakblik in.Vorm van het deeg kleine bolletjes of maak eens pepernootletters (let op: ze verdubbelen in omvang) en leg ze op het bakblik.Bak ze 15-17 minuten en zet dan de oven uit. Laat de kruidnootjes nog 5 minuten in de oven liggen. Als ze uit de oven komen zijn ze nog wat zacht maar ze harden na.
Ik bak al kruidnoten met dit recept vanaf midden jaren 70.In een haastige bui en met veel te veel deeg over verzon ik ergens in 1980 de pepernootletters.
|
||
Toch niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak, Sinterklaas en Kerst
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|