Recept Pepernoten/kruidnoten


Ingrediėnten:

300 gr bloem

140 gr bruine basterdsuiker

1/2 tl zout

1/2 zakje bakpoeder

3 tl speculaaskruiden

150 gr zachte boter

5 el melk

2 el stroop

extra: oven

 

 

 

/ Pepernoten recept - Sinterklaas, recepten koekjes bakken

 

 

Voorbereiding:

Zeef de bloem en meng deze goed in een kom met de suiker, zout, bakpoeder en speculaaskruiden. Voeg de boter, melk en stroop toe en kneed het mengsel goed door.

Laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C) en vet een bakblik in.

Vorm van het deeg kleine bolletjes of maak eens pepernootletters (let op: ze verdubbelen in omvang) en leg ze op het bakblik. recept recept pepernoten bakken 

Bak ze 15-17 minuten en zet dan de oven uit. Laat de kruidnootjes nog 5 minuten in de oven liggen. Als ze uit de oven komen zijn ze nog wat zacht maar ze harden na. recept recept pepernoten maken 

 

Ik bak al kruidnoten met dit recept vanaf midden jaren 70.
In een haastige bui en met veel te veel deeg over verzon ik ergens in 1980 de pepernootletters.