Recept Mokkataart


Ingrediėnten:

60 gr boter of margarine

60 gr suiker

1 ei

1 pakje vanillesuiker

100 gr bloem

1/2 tl bakpoeder

0,5 l slagroom

100 gr poedersuiker

2 tl oploskoffie

1/2 pakje gelatinepoeder

geschaafde amandelen mokkaboontjes

extra: oven, springvorm

 

 

 

/ Mokkataart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Klop boter, suiker, ei en vanillesuiker schuimig en voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Roer tot een glad deeg en doe het in een springvorm.

Bak de taart 20 minuten en leg hem op een rooster om af te koelen.

Snij hem eenmaal horizontaal door.

Sla de slagroom met de poedersuiker stijf. Neem er de helft af en vul hiermee een spuitzak. Roer door de andere helft de koffie en de opgeloste gelatine. Strijk een deel hiervan tussen de twee taartplakken en zet ze op elkaar. Besmeer de rand met de mokka en rol hem meteen door de geschaafde amandelen. Bestrijk de bovenkant met de rest van de mokka. Maak garneringen met de slagroom uit de spuitzak en leg er mokkaboontjes op. Dien de taart koel op.