Recept Limoen-meringue

(36 stuks)


Ingrediėnten:

18 plakken bladerdeeg

125 gr suiker

30 gr maļzena

2 tl limoenschil

75 ml limoensap

1,9 dl water

30 gr boter

2 eidooiers

3 eiwitten

125 gr suiker

extra:

3 12 gat's muffinvormen recept 12-gat muffinvorm

oven

 

 

 

/ Limoen meringue recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Vet de muffinvormen in.

Rol de plakken bladerdeeg uit en steek uit elke plak 2 rondjes van 7 cm.

Leg de rondjes in de kuipjes en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de rondjes in 12-15 minuten goudbruin. Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen.

Doe de suiker, maļzena, geraspte limoenschil, limoensap en water in een grote pan. Breng alles op matig vuur al roerend aan de kook tot het mengsel indikt. Neem de pan van het vuur en roer er de boter door. Roer er 1 voor 1 de eierdooiers door. Schep 1 volle tl van het mengsel in de kuipjes.

Klop de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk aan de suiker toe en klop tot de suiker is opgelost en het mengsel glanst. Schep hiervan 1 el op elk taartje.

Bak de taartjes in 4-5 minuten lichtbruin. (Maak van restjes deeg stengels.)