|
||
|
||
Recept Limoen-meringue(36 stuks)Ingrediėnten:18 plakken bladerdeeg125 gr suiker30 gr maļzena2 tl limoenschil75 ml limoensap1,9 dl water30 gr boter2 eidooiers3 eiwitten125 gr suikerextra:3 12 gat's muffinvormenoven
© Janneke's Receptenpagina / Limoen meringue recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Bereiding:Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Vet de muffinvormen in.Rol de plakken bladerdeeg uit en steek uit elke plak 2 rondjes van 7 cm.Leg de rondjes in de kuipjes en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de rondjes in 12-15 minuten goudbruin. Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen.Doe de suiker, maļzena, geraspte limoenschil, limoensap en water in een grote pan. Breng alles op matig vuur al roerend aan de kook tot het mengsel indikt. Neem de pan van het vuur en roer er de boter door. Roer er 1 voor 1 de eierdooiers door. Schep 1 volle tl van het mengsel in de kuipjes.Klop de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk aan de suiker toe en klop tot de suiker is opgelost en het mengsel glanst. Schep hiervan 1 el op elk taartje.Bak de taartjes in 4-5 minuten lichtbruin. (Maak van restjes deeg stengels.)
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|