Recept Aardbeien kwarktaart
3 eieren
100 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
50 gr maļzena
150 gr bloem
500 gr verse aardbeien
500 gr magere kwark
4 el kirsch
75 gr suiker
250 ml slagroom
250 gr verse aardbeien
125 ml slagroom
1 zakje klopvast
extra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Aardbeien-kwarktaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Bereiding:
Verwarm
de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Maak een biscuitdeeg zoals in het basisrecept 2 staat aangegeven, bak de taart
25-30 minuten en laat hem op een rooster uitdampen
en afkoelen. Maak het papier met wat water nat en trek het eraf.
Snij de taart eenmaal horizontaal door.
Maak de 500 gr aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en pureer ze.
Vermeng de kwark met kirsch, suiker en aardbeienmoes. Los de
gelatine op in 2 eetlepels heet water en laat afkoelen. Sla de slagroom stijf en
klop er de afgekoelde gelatine door. Meng tot slot de slagroom door de kwark.
Als de massa een beetje stijf begint te worden
2/3 deel op de taartbodem
strijken, het tweede deel erop zetten en de gehele buitenkant met de rest
bestrijken. Garneer met de overige aardbeien.
|