Recept Kruisbessentaart


Ingrediėnten:

250 gr bloem

2 tl bakpoeder

1 ei

100 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

1 mespunt zout

125 gr boter of margarine

2 el beschuitkruim

10 eiwitten

300 gr suiker

100 gr geraspte kokos

100 gr witte amandelen

1 kg verse kruisbessen

extra: oven

 

 

 

/ Kruisbessentaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Kruisbessentaart, het deeg maken: Zeef bloem en bakpoeder op een werkvlak, in het midden een kuiltje maken en het ei erin doen. Meng met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suikers en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het met koele handen snel tot een deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten staan.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Maak de kruisbessen schoon, was ze en droog ze goed af. Bekleed een springvorm met het deeg. Maak een rand van ongeveer 3 cm hoog. Bestrooi de bodem met beschuitkruim.

Sla de eiwitten zeer stijf en doe af en toe een deel van de suiker bij. Als het mengsel stijf is de amandelen en geraspte kokos erdoor scheppen.

Doe de helft van de eiwitmassa in de springvorm.

Leg de kruisbessen voorzichtig in de springvorm en doe de rest van de eiwitmassa er bovenop. Bak de taart 70-80 minuten in het midden van de oven.