Recept Kersencake


Ingrediėnten:

125 gr boter of margarine

125 gr suiker

3 eieren

250 gr bloem

2 tl bakpoeder

500 gr kersen

1 eiwit

50 gr suiker

1 eidooier

50 gr bloem

1/2 tl bakpoeder

extra: oven

 

 

 

/ Kersencake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Roer boter, suiker en eieren zolang dat het een lichtgele schuimige massa wordt.

Meng de bloem en bakpoeder goed en voeg dit toe aan de botermassa.

Klop het stevig tot het luchtig is.

Vul een ingevette springvorm met het beslag.

Was de kersen, verwijder pitten en stelen en leg ze op het beslag.

Sla het eiwit met een beetje suiker zeer stijf, klop er de dooier door en tot slot bloem en bakpoeder.

Giet het mengsel over de kersen en bak de cake 60-70 minuten.