|
||
|
||
Recept Franse soezenIngrediënten:1 recept gezoet soezendeeg(gebruik hiervoor water)0,5 l melk1/2 vanillestokje4 eidooiers125 gr suiker75 gr maïzena1 glas kirsch200 gr poedersuiker1-2 el citroensap2 el water10 gr gehakte pistachenotenextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Franse soezen recept - Recepten voor soezen en gebak
Bereiding:Verwarm de oven voor op 250°C (hetelucht 225°C).Bak de soezen 30 minuten volgens het recept gezoet basisdeeg, gemaakt met water .Kook de melk met het opengesneden vanillestokje en laat het 5 minuten op een zacht vuur trekken. Verwijder het stokje. Vermeng eierdooiers, suiker en maïzena en voeg dit onder voortdurend roeren aan de melk toe. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Laat het nog eenmaal aan de kook komen. Zet de pan in een bak met koud water en roer het af en toe om, dan vormt zich geen vel. Als de pudding koud is de kirsch erdoor kloppen.Knip met een schaar één zijde van de soezen open en spuit de vulling in de soezen. Gebruik een stervormige spuit met een grote opening.Vermeng poedersuiker met citroensap en water en strijk het glad geroerde glazuur over de soezen. Strooi er meteen de gehakte noten over.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|