|
||
|
||
Recept Engelse cakeIngrediėnten:200 gr boter of margarine200 gr suikergeraspte schil van 1 citroen5 eieren150 gr gehakte amandelen400 gr bloem1 zakje bakpoeder40 gr fijngehakte sukade40 gr gesneden oranjesnippers100 gr rozijnen en krenten2 el rumextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Engelse cake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart
Voorbereiding:Was de krenten en (gele) rozijnen, droog ze af en druppel er de rum over. Laat de rum goed intrekken (liefst een nacht laten staan).Bereiding:Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker, citroenrasp en eierdooiers toe. Vermeng bloem en bakpoeder en doe het bij de boter. Klop tot een mooi glad deeg en meng amandelen, krenten, rozijnen, sukade en snippers erdoor.Sla de eiwitten stijf, schep ze voorzichtig door het beslag en giet het in een ingevette cakevorm. Bak de cake 70-80 minuten. Nadat de cake goed is afgekoeld, inpakken in folie en een nacht laten rusten.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|