|
||
|
||
Recept Chocoladetaartjes(± 45 stuks)Ingrediėnten:150 gr bloem75 gr boter60 gr basterdsuiker2 eidooiers1-2 el water250 gr pure chocola2,5 dl room1 el sinaasappellikeuroranjesnipperscacaopoederextra: oven2 12 gat's muffinvormen
© Janneke's Receptenpagina / Chocoladetaartjes recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Bereiding:Vet de muffinvormen in. Zeef de bloem in een kom. Meng met de vingertoppen de brokjes boter door de bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt. Roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eierdooiers en maximaal 2 eetlepels water toe. Roer het deeg met een mes tot een korrelig deeg. Rol een bal van het deeg en leg het afgedekt 20 minuten in de koelkast.Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en steek er rondjes van 5 cm uit. Leg ze in de vormen. Bak de rondjes in 10 minuten lichtbruin. Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen.Doe de gerapte chocolade in een vuurvaste kom. Breng de room in een pan aan de kook. Giet de room over de chocolade. Roeren tot de chocolade is gesmolten. Roer de likeur erdoor. Laat de chocolade onder af en toe roeren dik worden. Schep het chocolademengsel in een spuitzak en vul de taartjes met het mengsel. Bestrooi de taartjes met cacaopoeder en versier ze met de oranjesnippers.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|