Recept Chocoladecake


Ingrediënten:

200 gr poedersuiker

6 eieren

50 gr bittere chocolade (reep)

2 el melk

1 el cacao

100 gr walnoten

80 g paneermeel

2 el geraspte kokos

glazuur: 100 gr poedersuiker

1-2 el heet water

15 gr cacao

extra: oven

 

 

 

/ Chocoladecake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Scheid eiwit en dooiers. Sla de dooiers met de poedersuiker schuimig.

Rasp de chocolade, doe het in de melk en laat het op zéér laag vuur smelten.

Klop het, nadat het wat afgekoeld is, met de cacao door het eigeel.

Hak de walnoten, vermeng ze met paneermeel en doe dit bij het chocolademengsel.

Sla de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag. Giet het in een ingevette en met iets paneermeel bestrooide cakevorm en bak de cake 40-50 minuten. Nadat de cake afgekoeld is met chocoladeglazuur bestrijken en bestrooien met geraspte kokos.