Recept Chocoladecake
200 gr poedersuiker
6 eieren
50 gr bittere chocolade (reep)
2 el melk
1 el cacao
100 gr walnoten
80 g paneermeel
2 el geraspte kokos
glazuur: 100 gr poedersuiker
1-2 el heet water
15 gr cacao
extra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Chocoladecake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Scheid
eiwit en dooiers. Sla de dooiers met de poedersuiker schuimig.
Rasp de chocolade, doe het in de melk en laat het op zéér laag vuur smelten.
Klop het, nadat het wat afgekoeld is, met de cacao door het eigeel.
Hak de walnoten, vermeng ze met paneermeel en doe dit bij het chocolademengsel.
Sla de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag. Giet het in een
ingevette en met iets paneermeel bestrooide cakevorm en bak de cake 40-50 minuten.
Nadat de cake afgekoeld is met chocoladeglazuur
bestrijken en bestrooien met geraspte kokos.
|