Recept standaard Cake


Ingrediėnten:

150 gr zachte boter

150 gr suiker

1/2 zakje vanillesuiker

(of 1 el citroensap)

2 gr zout

3 eieren nr 4

150 gr bloem

(1 appel)

extra:

cakeblik van 1 liter

oven

(stukje aluminiumfolie)

 

 

 

/ Cake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart

 

 

Bereiding:

Beboter het cakeblik en bestuif het met wat bloem. Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht 150°C).

Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout met de mixer zacht en schuimig. Dan de eieren er 1 voor 1 door. Het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige ei goed is opgenomen. Mix totdat de suiker is opgelost. Zeef de bloem erover meng het (met stukjes appel) met een houten lepel door de botermassa. Doe het beslag in het cakeblik (tot ten hoogste 3/4 vullen) recept recepten voor cake.

Laat de cake in 1-1,5 uur gaar en goudgeel worden. Dek de cake eventueel het eerste half uur af met een stukje aluminiumfolie. De cake is gaar wanneer een barbecuepen of breinaald die er in gestoken wordt er weer droog uitkomt.

De cake in het blik wat af laten koelen, op een rooster storten en af laten koelen recept recept voor cake.

 

Deze cake maak je volgens het 1 deel/1 deel/1 deel/1 deel en een "beetje" principe: het meest bekende cake-recept:
makkelijk te "vergroten" want van de boter, bloem, eieren en suiker neem je steeds hetzelfde gewicht (ervan uitgaande dat 1 ei ongeveer 50 gram is). Dat "beetje" kan bijv. appel, rozijnen, cacao, ananas, scheutje rum etc. zijn.