Recept Appelcake

(Appeltaart 7)


Ingrediėnten:

200 gr boter of margarine

200 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

1 mespunt zout

3 eieren

300 gr bloem

3 tl bakpoeder

2-3 el melk

500 gr zachtzure appels

100 gr poedersuiker

1 el citroensap

extra: oven

 

 

 

/ Appelcake recept - Recepten voor appeltaart, cake en tulband

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter goed schuimig en voeg afwisselend suiker, vanillesuiker, zout en eieren toe. Vermeng de bloem met bakpoeder en zeef het boven de schuimige boter. Voeg af en toe een beetje melk toe. Klop het beslag goed luchtig.

Vet een springvorm in en giet het beslag erin. Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Maak diepe sneden in de bolle kanten van de appels en druk ze in het beslag.

Bak de taart 50-60 minuten.

Als de taart gebakken is meteen met een glazuur van citroensap met poedersuiker bestrijken.