Recept Amandelkoek


Ingrediënten:

125 gr boter of margarine

150 gr suiker

2 eieren

150 gr bloem

100 gr maïzena

1 tl bakpoeder

1-2 el melk

125 gr suiker

150 gr gemalen amandelen

1-2 tl citroensap

1 tl bakpoeder

extra: oven, springvorm

 

 

 

/ Amandelkoek recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Scheid eiwitten en dooiers.

Roer de boter met 150 gr suiker en eierdooiers schuimig.

Vermeng bloem, maïzena en bakpoeder en voeg het met wat melk bij de schuimige boter.

Doe het beslag in een ingevette springvorm. Sla de eiwitten met 125 gr suiker stijf, doe er de amandelen, citroensap en bakpoeder door en schep het schuim op het beslag in de springvorm.

Bak de amandelkoek 45-55 minuten.