|
||
|
||
Recept Tapenade van zwarte olijven of tomatenIngrediënten:75 gr zwarte olijven75 gr zongedroogde tomaten1 el kappertjes1 grote teen knoflook30 gr verse peterselie1 el limoensap90 ml olijfolie extra vierge
© Janneke's Receptenpagina / Tapenade van olijven en tomaat recept - recept sauzen, gourmet, barbecue, fondue
Bereiding:Meng de gesnipperde ontpitte olijven, tomaten, kappertjes, knoflook en peterselie in een keukenmachine. Voeg, terwijl de keukenmachine draait, geleidelijk aan het limoensap en de olijfolie toe tot een gebonden saus ontstaat.Doe de saus in een gesteriliseerde pot. In een afgesloten pot is de tapenade maximaal twee weken in de koelkast houdbaar.Laat de inhoud voor het serveren op kamertemperatuur komen.Serveer de saus op brood of crackers, eventueel in combinatie met ricotta.Voor rode tapenade: vervang de zwarte olijven door gedroogde tomaat.De tapenade is ook lekker bij varkens of lamspiesjes.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Sauzen en kruidenboter, Barbecue, Gourmetten
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|