|
||
|
||
Recept Champignonsaus met spekIngrediënten:doosje champignonsklontje boter50 gr gesneden ontbijtspek50 gr boter2 flinke el bloem300 ml water1 kruidenbouillontablet1 el peterselie
(200 gr geplozen kip)
© Janneke's Receptenpagina / Champignonsaus spekjes recept - recept sauzen en kruidenboter
Bereiding:Snij de champignons in plakjes. Smoor de plakjes in het klontje boter zodat ze blank blijven. Bak de ontbijtspekplakjes uit in een droge koekenpan.Smelt de 50 gr boter op een zacht vuurtje en voeg de bloem toe. Laat even een minuut gaar worden en voeg het water en het bouillontablet toe.Roer goed door met een garde en voeg eventueel nog wat water toe totdat de basis dik vloeibaar isVoeg de champignons, het verkruimelde ontbijtspek en de peterselie toe en laat de saus nog een minuutje of 10 (zonder koken) trekken.Lekker over een Wiener Schnitzel, biefstuk of (met wat extra kip toegevoegd en met 200 ml water ipv 300) in een ragoutbakje.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Sauzen en kruidenboter, Vlees, Gehakt
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|