Recept Champignonsaus met spek


Ingrediënten:

doosje champignons

klontje boter

50 gr gesneden ontbijtspek

50 gr boter

2 flinke el bloem

300 ml water

1 kruidenbouillontablet

1 el peterselie

 

(200 gr geplozen kip)

 

 

 

/ Champignonsaus spekjes recept - recept sauzen en kruidenboter

 

 

Bereiding:

Snij de champignons in plakjes. Smoor de plakjes in het klontje boter zodat ze blank blijven. Bak de ontbijtspekplakjes uit in een droge koekenpan.

Smelt de 50 gr boter op een zacht vuurtje en voeg de bloem toe. Laat even een minuut gaar worden en voeg het water en het bouillontablet toe.

Roer goed door met een garde en voeg eventueel nog wat water toe totdat de basis dik vloeibaar is

Voeg de champignons, het verkruimelde ontbijtspek en de peterselie toe en laat de saus nog een minuutje of 10 (zonder koken) trekken.

Lekker over een Wiener Schnitzel, biefstuk of (met wat extra kip toegevoegd en met 200 ml water ipv 300) in een ragoutbakje.