Recept Champignonsaus met spek
doosje champignons
klontje boter
50 gr gesneden ontbijtspek
50 gr boter
2 flinke el bloem
300 ml water
1 kruidenbouillontablet
1 el peterselie
(200 gr geplozen kip)
© Janneke's Receptenpagina / Champignonsaus spekjes recept - recept sauzen en kruidenboter
Bereiding:
Snij de champignons in plakjes. Smoor de plakjes in het klontje boter zodat ze
blank blijven. Bak de ontbijtspekplakjes uit in een droge koekenpan.
Smelt de 50 gr boter op een zacht vuurtje en voeg de bloem toe. Laat
even een minuut gaar worden en voeg het water en het bouillontablet toe.
Roer goed door met een garde en voeg eventueel nog wat water toe totdat de basis dik vloeibaar is
Voeg de champignons, het verkruimelde ontbijtspek en de peterselie toe en laat
de saus nog een minuutje of 10 (zonder koken) trekken.
Lekker over een Wiener Schnitzel, biefstuk of (met wat extra kip toegevoegd en met 200 ml
water ipv 300) in een ragoutbakje.
|