Pizzetta's met aardappel

(48 stuks)


Ingrediėnten:

4 gr droge gist

160 ml water

(1/2 tl suiker)

300 gr bloem

1/4 tl zout

50-75 ml olijfolie

400 gr aardappelen

2 el olijfolie extra

1 el rozemarijn

zout

extra: oven

 

 

 

/ Pizzetta's recept - Pizzarecepten, Italiaans, aardappelgerecht

 

 

Bereiding:

Doe gist (en suiker) met 80 ml warm water in een kom en zet dit afgedekt 10 min. op een warme plaats. Zeef de bloem met zout in een kom. Roer het gistmengsel, de olie en 80 ml water erdoor, zodat een zacht deeg ontstaat. Kneed het in 5 minuten tot een soepel deeg. Doe het deeg in een met olie ingevette kom, dek'm af en 1 uur op een warme plaats zetten, totdat het deeg in omvang is verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). Duw het deeg in elkaar, zodat de lucht ontsnapt. Kneed het 1 minuut. Verdeel het in 48 porties en rol elke portie uit tot een rondje van 5 cm. Leg de rondjes op een ingevette bakplaat. Snij de gekookte aardappelen in plakjes. Leg op elk deegrondje een plakje aardappel en houd een randje van 1 cm vrij. Bestrijk de pizzetta's met olijfolie en bestrooi ze met rozemarijn en zout. Bak ze in 12-15 minuten krokant en lichtbruin in de oven.